Ko Samet header

Kosamet.net - Hem Ko Samet hotell
 
Fotografier från hela Thailand
 
HEM      BOKA HOTELL Ö-FAKTA ATT SE STRÄNDER MILJÖN UTFLYKTER OM HOTELL THAILAND      LÄNKAR
Choose English  Välj svenska  ภาษาไทย  Deutsch Lite om oss  Annonsera på sajten  Facebook  Bookmark and Share

Sevärdheter och aktiviteter på ön
En idealisk ö för lugn och roEn viktig faktor som lockar thailändska och västerländska turister till Koh Samet är den avslappnade miljön, vilket delvis beror på avsaknaden av stora kommersiella turistattraktioner.

Ön bjuder på Thailands allra vitaste stränder samt ett begränsat vägnät som är fritt från tyngre trafik. Detta innebär att Samet är en exemplarisk destination för de som söker avkoppling och uppskattar att läsa en bok i en hängmatta, äta thai-mat i en mysig restaurang eller bara njuta av solen på någon av öns enastående stränder.

Men visst finns det attraktioner på ön som alla kan nås med en promenad eller en kortare tur med motorcykel eller bil:
Solen i ögonen
MED SOLEN I ÖGONEN - Foto: Jens W, Yenit.comSjöjungfrun på SametSunthorn Phu (1786–1855) är en av Thailands mest älskade poeter genom historien. I verket Phra Aphai Mani räddar en sjöjungfru prins Aphai Mani från havet och tar honom till Koh Samet.

En staty som illustrerar detta drama finns belägen på klipporna som avgränsar Ao Phai och Hat Sai Kaew (Diamond Beach).
Lungt nöjesliv på önÖn, som sedan 1981 klassificeras som nationalpark, har ett nattliv som är begränsat, men inte helt obefintligt. Ett antal mysiga barer längs stränderna Hat Sai Kaow och Ao Phai bjuder upp till fest på kvällarna. I synnerhet på helgerna.

Något som skiljer detta begränsade nattliv från tex Pattaya, Phuket och Koh Samui är avsaknaden av neonbelysta go-go barer och större klubbar eller diskotek.

På bland annat Hat Sai Kaew kan man även beskåda (och fotografera / filma) en eldshow på kvällarna. Oftast är det unga thailändare som står för denna eldjonglering. Jongleringen utförs med stavar eller kedjor med brinnande ändar som svingas och kastas. Detta innebär en trevlig uppvisning efter maten eller i baren. Glöm ej kameran / smarttelefonen, då eldshow-foton brukar bli rätt spektakulära.
Båtutflykt och snorklingOm man tröttnar på att bara ligga och slappa på stranden eller i hängmattan, så kan man hyra en motorbåt (med förare) och ta sig runt ön. Och varför inte stanna på vägen och snorkla? En tur runt ön kostar från ca 500 baht. Det kan löna sig att försöka pruta ner priset.

Den västra sidan av ön bjuder på ett i det närmaste idealiskt vatten för just snorkling. Man kan också åka på privata båtutflykter därifrån och besöka dom närliggande öarna Plai Tin, Kruai, Kham och Kudi som är belägna öster om Ko Samet. Dessa öar har väldigt fina stränder och det finns också möjlighet att campa på öarna. Den som bestämmer sig för en sådan här utflykt får man själv förhandla fram priset med båtägarna, eller boka en tur på en resebyrå.
Spa och hälsocenterEtt hälsocenter finns beläget på den mycket mysiga och stranden Ao Prao eller "Paradise Beach" (som stranden också kallas). Här erbjuds diverse hälsokurser och hälsofrämjande aktiviteter såsom yoga, målning, dans och meditation. Instruktörerna pratar i regel engelska när de undervisar.


Gul fägring
GULT OCH GRÖNT - Foto: Jens W, Yenit.comVattensport och restaurangerFör den som vill aktivera sig lite extra på sin semester, rekommender vi någon av öns vattenrelaterade aktiviteter. Dykning och snorkling vid korallrevet på södra Samet, utgör tillsammans med båt och fisketurer öns huvudaktiviteter. Vindsurfing är en annan vattensport som blivit populärare på senare år och man kan hyra en vindsurfingbräda på många av hotellen. En av dom bästa stränderna att vindsurfa på är Hat Sai Kaeo och kostnaden för att hyra en surfingbräda är i regel 150-250 baht per timme. Även vattenskotrar finns för uthyrning på de mest populära stränderna.

Beträffande matkulturen så gör sig närheten till havet påmind eftersom fisk och skaldjursrätter ofta återfinns på restaurangernas menyer. Naturligtvis finns det även andra thailändska och internationella / västerländska rätter att beställa på nästan samtliga restauranger.

Även maträtter som lämpar sig för barnen (pannkaka, kycklingsoppa, pasta, milda risrätter, kyckling osv) finns som regel på menyn. Om man skall generalisera en smula, så älskar thailändarna barn och relativt ofta finns det personal i restaurangerna som kan "avlasta er" en smula om ni reser med småbarn.
Att shoppa på Koh SametI ärlighetens namn är Samet inte en destination som är känd för sitt shoppingutbud. Tvärtom, men det finns några 7-Eleven och mindre butiker som säljer solkrämer, myggspray, t-shirts, tofflor, smycken och diverse souvenirer. Om du är sugen på förstklassig shopping, så är ett par dagar i Bangkok vår absoluta rekommendation.
Vy över Thailandviken
THAILANDBUKTEN - Foto: Jens W, Yenit.com


Jonglerar en kokosnöt
TJEJ JONGLERAR MED EN KOKOSNÖT - Foto: Jens W, Yenit.com


Sponsors
Annonsera på Kosamet.net
Paradee Resort & Spa
Sai Kaew Beach Resort
Ao Prao Resort
Le Vimarn Cottages
Yenit Company Limited
Yenit Writing - Vi skriver åt dig
Mercy Center
Care about the nature
Nyheter direkt från Thailand

Annonsera på sajten


Integritetspolicy: Vi tar alltid din personliga integritet på allvar. Din e-post osv kommer aldrig att överlåtas till annan part. Alla betalningar som utförs via Kosamet.net är SSL krypterade. Din säkerhet är vår prioritet.

Photos by Jens W    Kosamet.net - Din kompletta webbguide till Ko Samet. Här kan du även boka ditt hotellrum eller bungalow. Webbplatsen är framtagen av Yenit Company Limited. 2004-2013.

Creative Commons License    Licenserad under Creative Commons Attribution Noncommercial-Share Alike 3.0 Thailand License - Endast icke-kommersiell användning av vårat material accepteras. Kommersiellt användande är ej tillåtet.

Unika besökare sedan 2006:

Yenit logotype
Vi kan Thailand