Ko Samet header

Kosamet.net - Hem Ko Samet hotell
 
Fotografier från hela Thailand
 
HEM      BOKA HOTELL Ö-FAKTA ATT SE STRÄNDER MILJÖN UTFLYKTER OM HOTELL THAILAND      LÄNKAR
Choose English  Välj svenska  ภาษาไทย  Deutsch Lite om oss  Annonsera på sajten  Facebook  Bookmark and Share

Fakta om ön med de vita stränderna
Korta fakta  Heter på thailändska: เกาะเสม็ด
  Namnet betyder: Cajeput-trädets ö
  Avstånd från Bangkok: Cirka 220 kilometer
  Beläget: I centrala Thailand, i Siambukten
  Status: Officiell nationalpark
  Beläget i distrikt: Amphoe Muang (เมืองระยอง)
  Beläget i provins: Rayong (ระยอง)

Rayongs flagga och sigill:

Rayongs sigill
Karta över Koh Samet

Se en större kartaAtt ta sig hit - Åka till Koh SametFrån Bangkok är det vanligast att man tar sig till ön med vanlig buss eller minibuss, plus färja givetvis. Bussarna utgår antingen från Ekkamai (Bangkoks östra bussterminal), från Suvarnabhumi flygplats eller från Khao San Road (känd "backpacker-gata" i Bangkok). Man kan även åka direkt från Suvarnabhumi Airport (Bangkoks internationella flygplats). Biljetterna köper du direkt på busstationen eller i princip vilken resebyrå som helst i Bangkok.

Det utgår även dagliga minibussar från bla Pattaya, Jomtien, Trat och Koh Chang. Åker du från andra orter än dessa så kan du köpa din biljett på en lokal resebyrå. I princip alla dessa erbjuder resor till ön. Dock kan man i dessa fall bli tvungen att byta buss på vägen.

Bussen tar dig antingen till Rayong eller direkt till färjeläget i fiskebyn Ban Phe. Från Ban Phe utgår båtar direkt till Koh Samet. Om inte färjebiljetten ingår i priset så köper du denna biljett enkelt vid båtpiren.
Generella fakta om SametKo Samet (eller Koh Samet som det också kan stavas) är en naturskön nationalpark som är belägen i provinsen Rayong, inte så långt från Pattaya och Bangkok. Dock försvinner de flesta av liknelserna där.

Ko Samet har sagolika stränder men ett ganska så litet utbud av nattliv, barer och diskotek. Ön är belägen ca sju kilometer från fastlandet och dess stränder tillhör (tillsammans med pärlorna i Krabi) de allra bästa i Thailand.

De mest välkända stränderna är Hat Sai Kaew, Ao Phai, Ao Vong Duan, Ao Wai och Ao Kui Na Nok på östkusten och Ao Prao på västkusten. Flera av dessa har sand som är så vit och finkornig att man nästan kan dra liknelser med mjöl.

Var därför lite rädd om din kamera, smarttelefon osv, så det inte kommer in sand i dessa. Det kan nämligen bli väldigt besvärligt att rengöra dessa små apparater från den finkorniga sanden efteråt. Sanden har en förmåga att hitta in i osynliga glipor!
Läser en bok på stranden
BOKLÄSNING PÅ STRANDEN FÖRNÖJER - Foto: Jens W, Yenit.com


Bananer i solsken
HALVMOGNA BANANER I NATUREN - Foto: Jens W, Yenit.com


Som tam - En stark, klassisk, thailändsk papayasallad
SOM TAM LAO - EN STARK PAPAYASALLAD - Foto: Jens W, Yenit.comInträdesavgift till nationalparkenNär man kommer till Koh Samet så skall man betala en "inträdesbiljett". Icke-thailändare betalar 200 baht och thailänska medborgare betalar 40 baht. Om du anländer med passagerarbåt till öns hamn och tar sig vidare med songthaew (flaktaxi) eller taxi så får du stanna till på ett kontor och betala din avgift där. Om du däremot anländer med båt direkt till stranden så möts du med stor sannolikhet upp av en tjänsteman som sköter denna procedur.

Båten från Ban Phe till Koh Samet tar cirka 20-40 min beroende på väderlek och våghöjd. Vi kan rekommendera att bara köpa en enkelbiljett, eftersom man inte får någon rabatt om man köper tur & retur biljett. Dessutom slipper man då hålla reda på returbiljetten.

När du köper båtbiljetten så är det vanligt att försäljaren även försöker att sälja inträdesbiljetter till ön. Vi rekommenderar att du inte bryr dig om detta utan köper dessa när du slutligen anländer till Koh Samet.
Vädret på önVädret på Koh Samet är i regel förhållandevis fint året om. Även under regnperioden, som inträffar mellan juni och oktober, så kan man åka hit då det generellt regnar ganska lite på Koh Samet. Ön är faktiskt en av de solsäkraste i hela landet.

Faktum är att Koh Samet är den ön i Thailand som de regnar allra minst på, om man ser på hela året. Detta är inte enbart positivt eftersom det emellanåt kan sina lite i vattenreservoarerna under den värsta torrperioden. Att spara lite vatten när man duschar etc är förstår en omtänksam och föredömlig handling.

Det finns många välskötta bungalow-resort på öns stränder och dessa kan du förstås boka förmånligt från denna sajt. Det är 100% säkert och vi har givetvis öppet 24 timmar om dygnet, året runt.
  Boka ditt boende säkert  Hotell på Koh Samet kan du boka säkert här
Just innan skymning
VAJANDE PALMER EN EFTERMIDDAG - Foto: Jens W, Yenit.com


Sponsors
Annonsera på Kosamet.net
Paradee Resort & Spa
Sai Kaew Beach Resort
Ao Prao Resort
Le Vimarn Cottages
Nyheter direkt från Thailand
Chaweng - Koh Samui
Mercy Center
Vaken mardröm - E-bok med handling i Thailand
Annonsera på Kosamet.net

Annonsera på sajten


Integritetspolicy: Vi tar alltid din personliga integritet på allvar. Din e-post osv kommer aldrig att överlåtas till annan part. Alla betalningar som utförs via Kosamet.net är SSL krypterade. Din säkerhet är vår prioritet.

Photos by Jens W    Kosamet.net - Din kompletta webbguide till Ko Samet. Här kan du även boka ditt hotellrum eller bungalow. Webbplatsen är framtagen av Yenit Company Limited. 2004-2013.

Creative Commons License    Licenserad under Creative Commons Attribution Noncommercial-Share Alike 3.0 Thailand License - Endast icke-kommersiell användning av vårat material accepteras. Kommersiellt användande är ej tillåtet.

Unika besökare sedan 2006:

Yenit logotype
Vi kan Thailand