Ko Samet header

Kosamet.net - Hem Ko Samet hotell
 
Fotografier från hela Thailand
 
HEM      BOKA HOTELL Ö-FAKTA ATT SE STRÄNDER MILJÖN UTFLYKTER OM HOTELL THAILAND      LÄNKAR
Choose English  Välj svenska  ภาษาไทย  Deutsch Lite om oss  Annonsera på sajten  Facebook  Bookmark and Share

Om boende på ön
Olika former av boendeKoh Samet har ett flertal mysiga bungalow-resort och ett antal mellanstora hotell. Många av dessa boenden håller mycket bra standard, även om priserna är rimliga. Allra billigast bor man man hyr hus (långtidsboende), men denna boendeform är relativt sällsynt här pga av öns begränsade storlek och dess nationalparksstatus.

De flesta besökarna väljer således att bo på något av de vackra resorten och hotellen som finns belägna på ön. Dessa är framför allt centrerade på Koh Samets norra och östra delar. Det vill säga Hat Sai Kaew (även kallad Diamantstranden) och Ao Vong Duan, samt i viss mån även på Ao Prao på västkusten.

Om man planerar att fira sin smekmånad eller bröllopsdag här, eller bara vill ha det riktigt bekvämt i allmänhet, så kan vi absolut rekommendera något av de lite "lyxigare" hotellresorten som finns på ön. Vi vill rekommendera Paradee och Le Vimarn Cottages & Spa.

Man kan hitta en flott svit med de flesta bekvämligheter inkluderat king size säng, badkar / jacuzzi och eventuellt ett litet kök, från ungefär 4000 baht och uppåt, per natt. Vill man lyxa till det rejält finns det även resort som erbjuder sina gäster en privat liten pool, en såkallad poolvilla.

Koh Samet är en populär turistdestination även bland thailändare, inte minst Bangkok-borna. På helger, thailändska helger och vissa högtider kan det vara klokt att förvissa sig om att det finns ledigt boende innan man reser hit.

Du vet väl att Kosamet.net erbjuder hotellpriser som tillhör de allra lägsta du kan finna på nätet. Faktiskt är de oftast märkbart lägre än om du bokar direkt på hotellet. Processen för bokning på Kosamet.net är givetvis krypterad och därmed säker för dig som kund.
Ung kvinna med solglasögon
STRANDEN SPEGLAS I SOLGLASÖGONEN - Foto: Jens W, Yenit.comPriser för boende  En väldigt enkel bungalow kostar från ca 300-400 baht och uppåt per natt på Koh Samet. Då har man i princip bara en liten säng, en enkel toalett och en fläkt.

  Enkla hotellrum med luftkonditionering, större säng och varmt vatten samt kaklat golv kostar från ca 700 baht. Ibland har dessa resort och hotell även en pool.

  Ett medelklasshotell eller större bungalow kostar från ca 1500 baht per natt. Då finns det ofta en TV och kylskåp samt sittgrupp eller soffa. Dessa hotell eller resort har oftast en pool och ibland ingår frukost.

  Ett sk första klass boende kostar från ca 4000 baht per natt. Då ingår normalt alla de bekvämligheter man kan förvänta sig i ett förstaklasshotell. Ofta har då hotellet också spa-anläggning, jacuzzi, ångbastu och minst två restauranger.

Under de senare åren har fler och fler små bungalow-resort dykt upp på de mest besökta stränderna Hat Sai Kaeo, Ao Pai och Vong Deuan. Under högsäsongen blir stränderna inte bara befolkade av utländska turister utan även många thailänska medborgare, som flyr storstaden och kommer hit på weekend-semester. Vårt tips är därför att förboka boende innan ni åker, så ni slipper riskera att hotellen och resorten är fullbokade när ni anländer.
Detalj från ett designmässigt avskalat badrum
FRÅN ETT AVSKALAT HOTELLBADRUM - Foto: Jens W, Yenit.com


Kaktus och gigantiskt blad
THAILÄNDSK KAKTUS - Foto: Jens W, Yenit.comAtt campa på önPå stränderna i söder finns det väldigt få hotell, men där kan man istället övernatta i tält. Vissa resort på ön erbjuder också tältning på deras egna område mot en överkomlig avgift. Tältning är bara att rekommendera för den som tål värmen på morgonkvisten. Det blir nämligen hett i ett tält i Thailand, från och med den tidpunkt när solen går upp.

Tänk på att det kan vara aningen riskfyllt att ha med värdesaker och kontanter såvida man skulle ha oturen att någon klåfingrig individ skulle dyka upp. Att förvara sina värdesaker i ett dolt och platt värdebälte ger normalt en ökad trygghet.

Glöm inte myggmedel om du bestämt dig för att tälta. Annars är det risk för att du blir rejält stucken medan du sover. Myggor är experter på att ta sig in i tält.

På vissa resort och i vissa butiker kan man hyra tält. Priserna varierar men de brukar ligga på ca 250-1000 baht natten, beroende på tältets storlek och kvalitet.
  Boka ditt boende säkert  Boende på Koh Samet bokar du säkert här
En skön dag vid poolen
EN DAG VID HOTELLPOOLEN INTILL HAVET - Foto: Jens W, Yenit.comDin säkerhet på semesternDet är förståndigt att låsa in dina värdesaker i hotellets eller resortets safetybox istället för att ha dessa på rummet eller i bungalowen när du är ute för bad och diverse äventyr. Saker som försvinner från ditt rum vid stöld etc ersätts sällan av hotellet.

Om du vill gardera dig ytterligare så kan du låsa dörren med säkerhetskedja från insidan (om en sådan finns) innan du går och lägger dig. Det är dock extremt sällsynt med nattliga inbrott på dessa hotell, så det är inget man skall ligga vaken för.

Använd alltid en hjälm om du hyr motorcykel eller vespa i Thailand och kör ALDRIG berusad! Motorcykelolyckor är dessvärre inte sällsynta.

Se dessutom till att ha en fullgod reseförsäkring och ta den med dig under resan. En kopia av denna bör du ALLTID ha på dig när du är utomhus. Gärna i ett litet plastfodral så pappret inte faller sönder i det tropiska klimatet.
Detalj från ett hotell-spa
DETALJBILD FRÅN ETT RESORT-SPA - Foto: Jens W, Yenit.com


Sponsors
Annonsera på Kosamet.net
Paradee Resort & Spa
Sai Kaew Beach Resort
Ao Prao Resort
Le Vimarn Cottages
Yenit Company Limited
Nyheter direkt från Thailand
Vaken mardröm - E-bok med handling i Thailand
Yenit Writing - Vi skriver åt dig
Annonsera på Kosamet.net

Annonsera på sajtenIntegritetspolicy: Vi tar alltid din personliga integritet på allvar. Din e-post osv kommer aldrig att överlåtas till annan part. Alla betalningar som utförs via Kosamet.net är SSL krypterade. Din säkerhet är vår prioritet.

Photos by Jens W    Kosamet.net - Din kompletta webbguide till Ko Samet. Här kan du även boka ditt hotellrum eller bungalow. Webbplatsen är framtagen av Yenit Company Limited. 2004-2013.

Creative Commons License    Licenserad under Creative Commons Attribution Noncommercial-Share Alike 3.0 Thailand License - Endast icke-kommersiell användning av vårat material accepteras. Kommersiellt användande är ej tillåtet.

Unika besökare sedan 2006:

Yenit logotype
Vi kan Thailand