Ko Samet header

Kosamet.net - Hem Ko Samet hotell
 
Fotografier från hela Thailand
 
HEM      BOKA HOTELL Ö-FAKTA ATT SE STRÄNDER MILJÖN UTFLYKTER OM HOTELL THAILAND      LÄNKAR
Choose English  Välj svenska  ภาษาไทย  Deutsch Lite om oss  Annonsera på sajten  Facebook  Bookmark and Share

Ko Samet - En unik nationalpark
Koh Samet återfinns i Rayong-provinsen och är en av de nittiosex nationalparker som återfinns i landet. Djur och växtlivet här anses vara så unikt att myndigheten Royal Forestry Department sedan ganska lång tid tillbaka bestämt att denna ö skall inneha en status som nationalpark för att skydda dess natur och dess djurarter från alltför stor yttre påverkan.

Dock så tillåts turism på ön och hotell-resort får också uppföras på ön, men dessa har vissa geografiska och storleksmässiga restriktioner.
Var rädd om den unika naturenSom vanligt gäller det att använda sunt förnuft när man befinner sig i en unik miljö. Detta innebär naturligtvis att man aldrig skall skräpa ner, utan vara varsam med öns växt och djurliv.

Snäckor och koraller bör man låta vara kvar i havet där de ju faktiskt hör hemma. Låt även kommande generationer få möjligheten att uppleva denna fantastiska och unika ö och dess omgivningar.

Ko Samets nationalparksstatus gör det tillåtet att tälta på ön, så om man kan stå ut med värmen på morgonen, så kan detta vara ett alternativ. Tänk på att vara rädd om omgivningen och inte skräpa ner. Om du inte tar med ett eget tält finns det att hyra på på ön. Gillar du sovmorgnar är tältande förmodligen en dålig idé eftersom det blir stekhet efter klockan åtta på morgonen, såvida vädret är fint.
Röd och grön
CHOCKROSA BLOMSTER - Photo by Jens W, Yenit.com


Färgglad blomma
ÖN ERBJUDER EN STOR FÄRGRIKEDOM - Foto: Jens W, Yenit.com


Paimer i skymningen
KOKOSPALMER I SKYMNINGEN - Photo by Jens W, Yenit.comAtt plocka tre "skräp" om dagenÄven om man själv inte förorenar eller skräpar ner på ön, kan man ändå göra nytta med en minimal ansträngning. Att exempelvis plocka tre "skräp" om dagen tar maximalt en minut per dygn. Exempel på skräp som inte hör hemma på backen eller i havet är flaskor, påsar, burkar, kapsyler, glasskärvor osv.

Om tio personer gör det varje dag blir skillnaden märkbar och om tusen personer skulle göra det varje dag, så kommer ön snart vara konstant fri från skräp! Det kan förefalla smått naivt, men idén har fungerat (och fungerar) mycket väl på andra orter.


Sponsors
Annonsera på Kosamet.net
Paradee Resort & Spa
Sai Kaew Beach Resort
Ao Prao Resort
Le Vimarn Cottages
Vaken mardröm - E-bok med handling i Thailand
Nyheter direkt från Thailand
Mercy Center
Yenit Writing - Vi skriver åt dig
Annonsera på Kosamet.net

Annonsera på sajten


Integritetspolicy: Vi tar alltid din personliga integritet på allvar. Din e-post osv kommer aldrig att överlåtas till annan part. Alla betalningar som utförs via Kosamet.net är SSL krypterade. Din säkerhet är vår prioritet.

Photos by Jens W    Kosamet.net - Din kompletta webbguide till Ko Samet. Här kan du även boka ditt hotellrum eller bungalow. Webbplatsen är framtagen av Yenit Company Limited. 2004-2013.

Creative Commons License    Licenserad under Creative Commons Attribution Noncommercial-Share Alike 3.0 Thailand License - Endast icke-kommersiell användning av vårat material accepteras. Kommersiellt användande är ej tillåtet.

Unika besökare sedan 2006:

Yenit logotype
Vi kan Thailand