Ko Samet header

Kosamet.net - Hem Ko Samet hotell
 
Fotografier från hela Thailand
 
HEM      BOKA HOTELL Ö-FAKTA ATT SE STRÄNDER MILJÖN UTFLYKTER OM HOTELL THAILAND      LÄNKAR
Choose English  Välj svenska  ภาษาไทย  Deutsch Lite om oss  Annonsera på sajten  Facebook  Bookmark and Share

Om Samets stränder
Det avgår passagerarbåtar regelbundet hit från byn och färjeläget Ban Phe på fastlandet. Båtresan tar dig till den östra delen av ön, men avstånden på Samet är korta, så bilresan från färjeläget varar i regel bara några minuter.

Stränderna på den östra och nordöstra delen av Samet är de absolut mest populära och därmed de mest besökta. En majoritet anser att dessa stränder är de finaste och mest badvänliga på ön.

Stränderna på den sydöstra sidan av ön är de minst bebyggda och besökta. Dessutom är utbudet av restauranger och shopping väldigt begränsat. De kan dock vara ett alternativ för dig som eftersöker en semester i lugn och ro.

Den västra sidan av Samet är mera bergig, men här återfinns även en mysig och trevlig strand som heter Ao Prao.
Hat Sai KaewHat Sai Kaew eller Diamantstranden (Diamond beach) är den längsta och den populäraste stranden på Ko Samet. Den är belägen på den nordöstra sidan av ön och är 780 meter lång. Denna strand kan vi absolut rekommendera för dig som vill bo med lite folk och aktiviteter kring dig, men samtidigt ha möjligheten att njuta av en fantastiskt vacker strand på din semester.

Sanden här är nästan vit som snö och vattnet inbjudande klargrönt. Att Sai Kaew är populär bland semestrande märks inte minst på antalet restauranger och barer som finns att tillgå på och omkring stranden. Det finns numer också en del solstolar och parasoll längs med stranden, men även många partier helt utan detta. På den norra delen av Hat Sai Kaew är det normalt lite mer aktivitet än på den södra delen. På kvällarna ställer många av restaurangerna ut sina bord och stolar på stranden och besökarna får en unik middagsupplevelse, med vågskvalpet som "bakgrundsmusik".

En bit ovanför stranden finns resort belägna, med bungalows och rum för uthyrning. Det finns även ett flertal aktiviteter för den som inte enbart vill ligga på stranden och sola. Man kan t ex vindsurfa, åka jetski, snorkla eller åka sk banan efter motorbåt. Senare på kvällen kan det lämpa sig att avnjuta en drink eller fruktjuice på stranden i någon av barerna som är belägna i närområdet.

Det finns också ett fåtal internetcafén längs strandvägen, även om denna företeelse blivit allt mer ovanlig på senare år.
Ung kvinna slappnar av på stranden
TJEJEN OCH HAVET - Foto: Jens W, Yenit.comAo Vong DuanAo Vong Duan är en ca 500 meter lång halvmåneformad strand belägen på den östra sidan av ön, varifrån soluppgången ofta är vacker som en tavla. Sanden är lika inbjudande som på Hat Sai Kaew och stämningen kan beskrivas som trivsam och lugn. Ao vong Duan är den näst mest besökta stranden på ön och hit anländer det turister under hela året. Man hittar också några barer och små souveniershoppar i anslutning till stranden.

Hotellen som ligger längst med Ao Vong Duan håller lite högre standard och därför är priserna i regel lite högre här än på andra delar av Ko Samet.

Längs med stranden finner man många mysiga fisk och skaldjursrestauranger. På köpet får man en oslagbar utsikt över havet.
Ao PraoDen enda stranden på öns västkust är också en riktig pärla. Ett par lite flottare hotell finns belägna här, liksom ett hälsocenter som erbjuder olika behandlingar och aktiviteter såsom yoga, dans och meditation. Stranden är ca 200 meter lång och miljön är trivsam.

Eftersom den stora turisttillströmningen hittills uteblivit, så är Ao Prao ett avkopplingsalternativ i världsklass. Solnedgången sedd från stranden kan vara en spektakulär upplevelse när väderleken är gynnsam.


Vacker naturlig färgskala
THAILAND HAR EN FACINERANDE FAUNA - Foto: Jens W, Yenit.comAo PhaiAo Phai är belägen intill Hat Sai Kaew men de både stränderna skiljs åt av ett klippigt bergsparti. Stranden är cirka 400 meter lång och längs med stranden återfinns relativt billiga hotell och boenden. Även några mysiga skaldjursrestauranger finns belägna här.
Ao PhutsaAo Phut Sa är en liten vik som främst lockar turister som vill komma bort från dom lite större stränderna. Med fin sand och klart vatten är Ao Phut Sa ett bra alternativ till dom större stränderna om det är avkoppling du sätter högt på dagordningen.
Ao KarangAo Karang-stranden lämpar sig att besöka om man vill få en uppfattning om hur lokalbefolkningen bor och lever. Här återfinns ett antal mindre restauranger längs stranden som bla erbjuder fisk och färska skaldjur.
Andra stränderPå östkusten från norr till söder (bortsett från redan nämnda stränder) hittar du i ordning: Ao Phai, Ao Wai, Ao Kui Na Nok och Ao Kui Na Nai. De är trevliga små stränder som också har den tidigare beskrivna vita, finkorniga sanden.

Avstånden mellan stränderna är relativt små så en besökare kan genom en kortare promenad eller cykeltur enkelt ta sig en titt på flera av öns stränder. Ju längre söderut man kommer på Samet, desto färre turister finner man generellt.
Solnedgång över stranden
DE BADAR I SOLNEDGÅNGEN - Foto: Jens W, Yenit.com


Ute i solskenet
I VÄNTAN PÅ FÄRJAN TILL FASTLANDET - Foto: Jens W, Yenit.com


Sponsors
Annonsera på Kosamet.net
Paradee Resort & Spa
Sai Kaew Beach Resort
Ao Prao Resort
Le Vimarn Cottages
Nyheter direkt från Thailand
Chaweng - Koh Samui
Vaken mardröm - E-bok med handling i Thailand
Yenit Writing - Vi skriver åt dig
Annonsera på Kosamet.net

Annonsera på sajten


Integritetspolicy: Vi tar alltid din personliga integritet på allvar. Din e-post osv kommer aldrig att överlåtas till annan part. Alla betalningar som utförs via Kosamet.net är SSL krypterade. Din säkerhet är vår prioritet.

Photos by Jens W    Kosamet.net - Din kompletta webbguide till Ko Samet. Här kan du även boka ditt hotellrum eller bungalow. Webbplatsen är framtagen av Yenit Company Limited. 2004-2013.

Creative Commons License    Licenserad under Creative Commons Attribution Noncommercial-Share Alike 3.0 Thailand License - Endast icke-kommersiell användning av vårat material accepteras. Kommersiellt användande är ej tillåtet.

Unika besökare sedan 2006:

Yenit logotype
Vi kan Thailand